dakdekkerij-utrecht-logo
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Dakbedekking

dakbedekking-vervangen

Een dakbedekking vervangen of plaatsen?

Wilt u uw dakbedekking vervangen of een dakbedekking plaatsen? Daarbij bestaan er verschillende soorten dakbedekkingen. Afhankelijk van het soort dak dat u heeft, kunt u bijvoorbeeld kiezen uit de soorten EPDM, Bitumen, dakpannen of Groendak. Onze ervaren dakdekkers kunnen nagaan welke soort dakbedekking de meest geschikte is voor uw dak, wensen en budget.

Dakdekker Utrecht adviseert en voorziet u graag bij het vervangen of aanleggen van uw dakbedekking. Een goede dakbedekking kan zorgen voor een goede isolatie van uw woning. En een goede isolatiewaarde kan zorgen voor meerwaarde aan uw woning! Onze dakdekkers zullen in samenwerking met u zoeken naar de best mogelijke oplossing.

 • Transparante werkwijze
 • Ervaren dakdekker
 • Alles met u in overleg

Een geschikte dakbedekking vinden

Uiteraard is het van belang om alvorens het vervangen of plaatsen van een dakbedekking, na te gaan welke soort dakbedekking het beste pas in uw situatie. Factoren zoals het soort dak dat u heeft, uw wensen, eisen, budget en behoeften kunnen daar een rol bij spelen. Onze ervaren dakdekkers bespreken graag met u wat de mogelijkheden kunnen zijn waar u uit kunt kiezen.

Het onderhouden van dakbedekking

Voor onderhoud met betrekking tot uw bestaande of nieuwe dakbedekking kunt u een kijkje nemen op onze diensten-pagina. Wanneer u uw dakbedekking tijdig en/of periodiek laat onderhouden, voorkomt u schade en hoge herstellingskosten. Jaarlijks kunt u dan bijvoorbeeld een dakdekker inschakelen om uw dakbedekking gezond te houden.

beste-dakbedekking
dakbedekking-soorten

Welke soorten dakbedekkingen zijn er?

Heeft u behoefte aan een nieuwe dakbedekking? Of vraagt u zich af welke soort dakbedekking laten plaatsen of vervangen handig is? Hieronder sommen wij graag de soorten dakbedekkingen op waar u onder andere uit kunt kiezen:

 • Koper
 • EPDM
 • Zink
 • Aluminium
 • PVC
 • Leien
 • Groendak
 • Bitumen

PVC

PVC is een materiaal dat makkelijk is om aan te leggen. Bovendien gaat dat ook nog eens relatief vrij makkelijk. Omdat het veelal in de kleur wit of lichte kleuren te vinden is, zorgt PVC ervoor dat het in de zomer koeler is onder uw dak. Een dakbedekking van PVC kan meer dan 20 jaar meegaan!

Leien

Leien is een dakdekking dat een natuurlijke uiterlijk geeft aan uw dak. Een dakbedekking van leien kan bij goed onderhoud tot 40 jaar mee gaan!

Koper

Een dakbedekking van koper gaat ruim 80 jaar mee. Als u een schuin dak of hellend dak heeft kan een koperen bedekking een opvallende look geven aan uw dak.

EPDM

EPDM is een duurzame dakbedekking die gemaakt is van synthetisch rubber. EPDM gaat ruim 40 jaar mee. Het geeft uw dak meer elasticiteit, waardoor uw dak beter bestand is tegen forse neerslag of weer.

Groendak

Een Groendak wordt meestal aangebracht op onder andere een EPDM, PVC of Bitumen dakbedekking. Groendak verhoogte de duurzaamheid van uw dakbedekking, waardoor de dakbeddekking tot wel 40 jaar langer mee kan gaan!

Bitumen

In Nederland gaat men vaak voor een Bitumen dakbedekking, omdat deze prima tegen het forse weer van Nederland kan. Bovendien is het relatief makkelijk om aan te leggen. Ook is Bitumen van duurzaam materiaal gemaakt, waardoor de dakbedekking tot 25 jaar mee kan gaan.

Zink

Een dakbedekking van zink is de meest duurzame soort, omdat het tot wel 100 jaar kan meegaan! Vooral bij een hellend dak kan een zinken dakbedekking een uitstekende keuze zijn.

Aluminium

Een aluminium dakbedekking is een prima keuze als u een schuin dak heeft. Met name dankzij de flexibiliteit van het materiaal kan het makkelijk aangebracht worden op de dakbedekking. Het is ook nog buitengewoon duurzaam, aangezien het tot 50 jaar kan meegaan!

De kosten bij een dakbedekking plaatsen?

Wij kunnen helaas niet op voorhand (en vooral niet op afstand) vaststellen wat de kosten zullen zijn van een dakbedekking plaatsen. Dit kan simpelweg niet, omdat wij niet weten welk soort dak u heeft, wat de huidige staat is, wat de omvang is en wat de oppervlakte is van het dak. Om deze factoren te kunnen vaststellen raden wij u aan om onze gratis dakinspectie aan te vragen. 

Tijdens de gratis dakinspectie zullen wij opmaken welke oplossingen de beste voor u kunnen zijn. Daarbij zullen wij een eerlijke en transparante kostenberekening voor u opmaken. Ook zullen we inzichtelijk maken welke werkzaamheden dan uitgevoerd zullen worden en hoelang ze zullen duren.

Middels onze dakinspectie kunt u dan vrijblijvend de keuze maken om wel of geen gebruik te maken van onze diensten. Wij zullen altijd de beste materialen en apparatuur gebruiken tijdens de werkzaamheden, zodat u topkwaliteit krijgt tegen de scherpste prijzen.

Graag gaan wij met u in gesprek over wat uw eisen, budget en wensen zijn. Ons doel is om altijd persoonlijke dienstverlening te leveren op basis van maatwerk. Onze professionele dakdekkers denken daarom graag met u mee!

kosten-dakbedekking-aanleggen
Welke soorten dakbedekkingen bestaan er?

Aan de hand van het type dak kunt u kieze uit verschillende soorten dakbedekkingen. Deze zijn onder andere:  Aluminium, Groendak, Bitumen, PVC, Zink, EPDM, Koper en Leien.

Hoeveel kosten een dakbedekking aanleggen bij jullie?

Dakdekkerij Utrecht moet eerst op locatie komen om vast te leggen wat u precies wilt. Daarbij moeten we ook eerst controleren welke dak en dakbedekking u momenteel heeft. Aan de hand van het type dak kunnen wij u dan adviseren welke soorten dakbedekkingen voor u relevant kunnen zijn. Als u onze gratis dakinspectie aanvraagt, kunnen onze dakdekkers langskomen en u van een transparante kostenberekening voorzien.

Hoeveel tijd gaat een dakbedekking mee eigenlijk?

Dat hangt echt van de soort dakbedekking af, maar het kan variëren tussen de 25 en 100 jaar. Elementen als het materiaal en diens onderhoud zijn hierbij van belang. Een goed onderhouden dak zal vanzelfsprekend ook langer meegaan!

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Utrecht
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button