dakdekkerij-utrecht-logo
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Dakinspectie

dakinspectie

Dakinspectie belang weten?

Wij als Dakdekkerij Utrecht raden u aan om periodiek (of jaarlijks) een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf te raadplegen voor een dakinspectie. Het is namelijk belangrijk dat uw dak in gezonde staat verkeert.

Bij de volgende signalementen kunt u serieus overwegen of u een ervaren dakdekker wilt inschakelen voor een dakinspectie:

 • Kleurveranderingen
 • Scheuren
 • Gaten

Een periodieke dakinspectie bespaart u relatief gezien op de kosten van een dakreparatie. Een reparatie, renovatie of vernieuwing kunnen in verhouding veel hoger uitvallen dan periodiek onderhoud.

Wat is een inspectie rapport bij dakdekkers?

Bij een gratis dakinspectie komen onze dakdekkers op locatie om de huidige staat van uw dak vast te stellen. Hierbij worden onder andere uw dakpannen, hemelwaterafvoer, dakkapel, nokvorsten, dakbedekking en schoorsteen geïnspecteerd.

Daarbij kijken we bijvoorbeeld of de verschillende onderdelen van uw dak last hebben van barstjes, scheurtjes, vuil, verstoppingen of gaatjes.

Om een volledig rapport te kunnen opmaken waarin alle tekortkomingen zijn opgenomen, raden we u aan om een ervaren dakdekkersbedrijf hiervoor in te schakelen. Onze dakdekkers kunnen met hun ervaring uitstekend constateren waar de aandachtspunten liggen bij uw dak!

dakinspectie-rapport
dak-inspecteren

Aandachtspunten rondom uw dak

Om na te gaan of uw dak behoefte heeft aan een inspectie kunt u rekening houden met de volgende aandachtspunten rondom uw dak:

 • Of de houten geraamte, dakkapel en/of isolatiemateriaal is aangetast of in gezonde staat verkeert.
 • Of er mosvorming op uw dakbedekking in flinke omvang aanwezig is. Mosvorming kan de waterbestendigheid van uw dakbedekking nadelig beïnvloeden.
 • Of er dakpannen of nokvorsten zijn die los of instabiel zitten. Deze kunnen bij een hevige bui wegwaaien en dus leiden tot stormschade.
 • Als u merkt dat u met een daklekkage te maken heeft binnenshuis.
 • Als u verkleuringen of watervlekken in uw huis aantreft.
Is een dakinspectie belangrijk om aan te vragen?

Of een dakinspectie belangrijk is? Verstandig is het absoluut! Daarmee kunnen onze dakdekkers namelijk vroegtijdig kleine schades, zoals gaatjes, scheurtjes, gaatjes of verstoppingen constateren en verhelpen. Na verloop van tijd kunnen deze namelijk groter worden en bijvoorbeeld voor schoorsteenlekkage of daklekkage zorgen.

Is jullie dakinspectie gratis?

Zeker weten! Bij Dakdekkerij Utrecht kunt u gebruik maken van een gratis dakinspectie!

Waar is een inspectie rapport voor nodig?

Tijdens een dakinspectie noteren wij alles wat wij gecontroleerd hebben. Tijdens een volgende onderhoudsbeurt kunnen wij dan meteen opmaken wat de aandachtspunten zijn. De staat van bijvoorbeeld de schoorsteen, dakgoot, dakpannen, nokvorsten en dakbedekking worden daarbij genoteerd en zodoende bijgehouden. Zo werken we altijd professioneel volgens een plan!

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Utrecht
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button