dakdekkerij-utrecht-logo
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Dakisolatie

dakisolatie-aanbrengen

Het aanbrengen van een dakisolatie

Een dakisolatie kan ervoor zorgen dat u geen koude lucht verliest in de zomer. Of warme lucht kwijtraakt in de winter. Daardoor zult u besparen in uw maandelijke energiekosten.

Het aanbrengen van dakisolatie kan daarom een prima investering voor u zijn, omdat u de kosten op de lange termijn kunt terugverdienen. Bovendien zal een dakisolatie de isolatiewaarde van uw woning verhogen!

  • Bespaar op uw energierekening
  • Verhoog de isolatiewaarde van uw woning
  • Expertise & vakmanschap gegarandeerd

Een dakisolatie voor een hellend of plat dak

Wilt u uw dak laten isoleren? Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar. Als u een plat dak heeft kunnen we het koude, warme of omgekeerde dak principe toepassen. Bij een schuin dak of een hellend dak daarentegen, kunt u kiezen om de isolatie van binnenuit of van buitenaf te laten aanbrengen.

Daarbij kunnen we u dan adviseren of steenwol of glaswol het best geschikte isolatiemateriaal is. Het maken van keuzes bij een dakisolatie kan dus een uitdaging zijn. Onze ervaren dakdekkers zullen u graag voorzien van deskundige en eerlijke adviezen, zodat u de beste oplossing in uw situatie kunt krijgen.

dakisolatie-plat-dak
dakisolatie-binnenuit

Een dakisolatie van binnenuit nodig?

Een dakisolatie van binnenuit is meestal een goedkopere oplossing ten opzichte van een isolatie van buitenaf. Waarschijnlijk zullen onze dakdekkers er daarom ook sneller klaar mee zijn. Onze dakdekker zal u graag van aanvullende en transparante informatie hierover voorzien.

Wilt u een dakisolatie van buitenaf?

Als u bijvoorbeeld al over een isolatie van binnenuit beschikt, kan een isolatie van buitenaf een oplossing bieden voor extra isolatie. Omdat er buiten en op hoogte gewerkt moet worden, is het aanbrengen van isolatie van buitenaf ook duurder en zijn er meer arbeidsuren en materialen mee gemoeid. Onze dakdekker in Utrecht zal u graag van meer informatie voorzien omtrent te exacte werkzaamheden.

dakisolatie-buitenaf
subsidie-dakisolatie

Een dakisolatie subsidie aanvragen?

Een dakisolatie kunt u ook prima zien als een investering in uw woning. Enerzijds zult u voorkomen dat er koude lucht in de zomer of warme lucht in de winter uit uw woning ontsnapt. Anderzijds zult u daardoor besparen op uw maandelijkse energiekosten, omdat u minder behoefte zal hebben aan het aanzetten van de vervarming of airconditioning. Bovendien verhoogt u met dakisolatie de waarde van uw woning!

De meeste mensen zijn zich er niet bewust van dat ze de mogelijkheid hebben om een subsidie bij de gemeente aan te vragen voor dakisolatie. Naast de gemeente kunt u bijvoorbeeld ook subsidie voor dakisolatie aanvragen bij uw woonvereniging, wooncoöperatie of VvE (Vereniging van Eigenaren). Doe er uw voordeel mee!

Extra aandachtspunten!

Dakdekker Utrecht wilt u hierbij ook voorzien van een extra tip. Bij het kiezen van het isolatiemateriaal, is niet alleen de soort van het isolatiemateriaal van belang. U moet ook rekening houden met de omvang, en óók met de dikte! Zo kunt u optimaal te werk gaan.

dikte-isolatie-materiaal
kosten-dak-isoleren

Wat zijn de kosten voor dakisolatie?

Net als bij de meeste van onze overige diensten, kunnen wij als dakdekkersbedrijf in Utrecht niet van te voren voor een kostenberekening zorgen. Dit kunnen wij simpelweg niet doen omdat wij niet op afstand kunnen vaststellen in welke staat uw dak verkeert momenteel, en ook niet welk soort dak u heeft, hoe groot het is en hoe wij erop kunnen komen om onze werkzaamheden te faciliteren.

Daarom bieden wij u een gratis dakinspectie aan, zodat wij op locatie kunnen komen om onze activiteiten en de kosten vast te stellen.

Wat voor profijt brengt dakisolatie?

Dakisolatie zorgt ervoor dat u maandelijk minder aan energiekosten kwijtraakt onder andere. In de zomer zult u bijvoorbeeld minder de airconditioning aan moeten zetten, omdat de koude lucht langer binnen blijft. En in de winter zal er minder warme lucht uw huis verlaten!

Welke isolatiemateriaal kan ik gebruiken voor dakisolatie?

Dit hangt sterk af van uw dak, wensen en budget. Van te voren is dit lastig te bepalen. Wij bieden u een gratis dakinspectie aan, zodat onze dakdekker de opties met u kan bespreken.

Hoeveel kost een dakisolatie aanbrengen?

Dit is moeilijk om van te voren te bepalen. Omdat we ten eerste niet weten wat voor soort dak u heeft. Verder weten we ook niet welk isolatiemateriaal u wilt en in welke dikte en hoeveelheid. Bij een gratis dakinspectie kunnen wij langskomen en met u nagaan welke kosten er voor u van toepassing kunnen zijn.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Utrecht
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button