dakdekkerij-utrecht-logo
  • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
  • Altijd 100% betrouwbaar advies
  • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Daklekkage

last-van-daklekkage

Heeft u last van daklekkage?

Een daklekkage is buitengewoon vervelend. Omdat het achterhalen van de oorzaken soms een flinke uitdaging kan zijn. Zelfs voor professionele dakdekkers!

Daklekkage kan bijvoorbeeld leiden tot waterschade binnen in uw huis. Daarom raden wij u bij signalementen van waterschade binnen in uw huis aan om contact op te nemen met een erkend dakdekkersbedrijf.

  • Spoed? Geen extra kosten
  • Camera inspecties
  • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd

Dakdekker Utrecht is gespecialiseerd in het achterhalen van de oorzaken van daklekkage. Wij gebruiken altijd topkwaliteit materialen en vakkundige apparaten hiervoor, waardoor wij ervan overtuigd zijn dat wij u inzichtelijk kunnen maken hoe u daklekkage kunt verhelpen en voortaan ook kunt voorkomen.

Oorzaken daklekkage weten?

Er bestaat geen standaard oorzaak of enkel één oorzaak voor een daklekkage. Meestal is het een aaneenschakeling van factoren/oorzaken. 

Vaak kan een beschadigde dakbedekking leiden tot een daklekkage. Als de beschadiging niet tijdig wordt geconstateerd en verholpen, kan deze uitgroeien tot een daklekkage na verloop van tijd. Naast de dakbedekking kunnen ook onder andere niet onderhouden nokvorsten, dakpannen, dakgoten of daklood zorgen voor lekkage.

Verder kan stormschde ook zorgen voor daklekkage. Rondvliegende scherpe voorwerpen, zoals stenen en takken, kunnen tegen uw dak aanschuren, waardoor ze voor openingen in het dak kunnen zorgen. Zodoende kan vocht of regenwater uw huis binnendringen na verloop van tijd.

Daarom is een periodiek dakonderhoud absoluut aangeraden! Onze dakdekkers kunnen bij een gratis dakinspectie nagaan of uw dak kwetsbaar is voor deklekkage. U kunt ons gerust contacteren door op onderstaande twee knoppen te klikken. We leggen u graag uit hoe wij u kunnen helpen.

oorzaken-daklekkage
gevolgen-daklekkage

Gevolgen daklekkage weten?

De gevolgen van daklekkage kunnen buitengewoon vervelend zijn. Ten eerste kan er bijvoorbeeld schimmelvorming ontstaan. Zowel binnenshuis als aan de houten constructie van uw dak of huis. Schimmel kan het hout laten rotten, waarbij u moet beseffen dat de houten constructie het gewicht van uw huis draagt.

Ook absorbeert het hout uiteraard het vocht dat binnendringt. Binnenshuis kan schimmelvorming leiden tot stank of ongewenste geuren. In extreme gevallen kunnen de houten constructies compleet vervangen worden, wat buitengewoon kostbaar zal zijn. Verder kunnen uw muren of plafond te maken krijgen met verkleuringen of watervlekken.

Hoe dan ook, raden we u bij een daklekkage altijd aan om een erkend dakdekkersbedrijf in te schakelen! Een daklekkage wordt meestal te laat opgemerkt, waardoor we willen benadrukken dat elke seconde telt. Middels onze gratis dakinspectie kunnen wij u eerlijk en transparant inzichtelijk maken wat voor u de beste oplossing kan zijn. Geheel vrijblijvend!

Wilt u lekkage herkennen?

Eén van de meest voor de hand liggende signalementen van lekkage is wanneer u een plas of plasjes water in uw woning aantreft. Het plafond kan dan lekken, wat weer is ontstaan door iets anders. Verder kunt u verkleuringen en/of watervlekken aan uw plafond zien. Ook kunnen de muren gedupeerd zijn met dezelfde kwalen.

Lekkage zorgt verder ook voor schimmelvorming binnen in uw woning, wat kan zorgen voor een onaangename geur of zelfs stank. Schimmel nestelt zich o.a. daar waar vocht is, dus schimmelvorming kan een gevolg zijn van een lekkage.

Als bij u dergelijke situaties zijn opgevallen raden we u oprecht aan om een ervaren dakdekker te contacteren. De dakdekker kan dan nagaan of er inderdaad sprake is van een lekkage en voor u inzichtelijk maken wat de beste oplossingen kunnen zijn.

herkennen-daklekkage
Hoe ontstaat een daklekkage eigenlijk?

Meestal gebeurd dit bij achterstallig onderhoud of verwaarlozing van het dak. Daarom is een periodiek dakonderhoud door een gesprecialiseerd dakdekkersbedrijf belangrijk. Daklekkage ontstaat namelijk meestal doordat kleine scheurtjes uitscheuren na verloop van tijd.

Welke nadelen kan een daklekkage met zich meebrengen eigenlijk?

Helaas een aantal zeer vervelende. Denkt u daarbij eens aan schimmelvorming binnenshuis. Deze kunnen voor een onaangename geur of stank zorgen. Ook kunnen ze de houten constructie van uw huis laten rotten, welke het gewicht van uw dak draagt. Ook kunnen er watervlekken aan het plafond, verkleuring van de muren en plasjes water binnenshuis voorkomen.

Waaraan herken ik een daklekkage eigenlijk?

Schimmelvorming binnenshuis is een signalement van daklekkage. Deze kan een stank in het huis afgeven. Verder kunt u plasjes water op de vloeren aantreffen. Ook kunnen de muren verkleuren of kunt u watervlekken aan het plafond zien. In dergelijke gevallen raden we u absoluut aan om een ervaren dakdekker in te schakelen. Bij mogelijke daklekkage kunnen de kosten behoorlijk oplopen als er niet tijdig wordt ingegrepen!

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Utrecht
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button