dakdekkerij-utrecht-logo
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Nokvorst

nokvorsten

Heeft u nokvorst nodig?

Nokvorsten houden de dakhelften en dakpannen bij elkaar. Daarom zorgen ze voor een goede afsluiting en bescherming van de dakconstructie. Met nokvorsten zorgt u ook voor een betere dakisolatie.

Nederland heeft te maken met onvoorspelbare seizoenen en afwisselende weersomstandigheden. Bij structurele hevige onweersbuien kan daklekkage een naar en eigenlijk toch ook wel logisch gevolg zijn. Daklekkage is meestal dan wel wat aan de extreme kant, als u bijvoorbeeld relatief lang uw nokvorsten niet onderhouden of verwaarloosd heeft.

Vooral oude huizen hebben vaker de behoefte aan goede nokvorsten. Onze ervaren dakdekkers voorzien u graag van vrijblijvend advies wanneer u onze gratis dakinspectie aanvraagt.

Wat zijn de gevolgen van slechte nokvorsten?

Goed onderhouden nokvorsten zijn weldegelijk van belang. Ze houden immers de dakpannen goed op hun plek en zorgen voor een goede afsluiting van uw dakhelften! Het niet onderhouden, repareren, renoveren of vernieuwen van nokvorsten kan tot de volgende gevolgen leiden:

 • Verzwakking van de onderlinge aanhechting waardoor de nokvorsten kunnen wegvallen
 • Daklekkage dat zich binnenshuis zal uiten
 • Scheuren in de onderliggende lagen en de nokvorsten zelf
slechte-nokvorsten
beschadigde-nokvorst

Het voorkomen van schade aan de nokvorsten

Nokvorsten zitten boven op uw dak gevestigd. Daarom zijn ze onderworpen aan de scherpe weersfactoren. Dit kan ervoor zorgen dat vocht, steentjes of andere scherpe voorwerpen de nokvorsten kunnen schaden. Met het voorkomen van schade aan de nokvorsten voorkomt u onder andere ook de volgende situaties:

 • Dakpannen die van het dak afwaaien, wegvallen of losraken
 • Daklekkage en waterschade die zich binnen het huis zullen uiten
 • Verschoven dakpannen waardoor de onderlagen ook kwetsbaar bloot komen te liggen
 • Gescheurde dakpannen die zullen zorgen voor een kwetsbare dakbedekking

Daarom is het zaak dat u uw nokvorsten periodiek laat onderhouden. Door preventief te handelen zult u nare situaties en reparatiekosten besparen.

Wij zijn gespecialiseerd in nokvorst renovatie!

Dakdekker Utrecht is een dakdekkersbedrijf in Utrecht dat al meer dan 20 jaar ervaring heeft met allerlei diensten leveren aangaande daken. Betaalbare prijzen voor topkwaliteit is wat wij u willen aanbieden!

 • De hoogste kwaliteit materialen
 • Snelle service en deskundigheid
 • Professioneel materiaal & apparatuur
nokvorst-renovatie
Wat is een nokvorst?

Een nokvorst is een dakpan die de dakhelften bij elkaar houdt. Zo is uw dak beter beschermd tegen bijvoorbeeld stormschade of een daklekkage.

Welke nadelen brengen slechte nokvorsten met zich mee?

Nokvorsten die niet in goede staat verkeren zullen ertoe leiden dat u scheurtjes, barstjes of gaatjes in uw dakpannen of dak krijgt. Dat vergroot weer de kans op daklekkage! Daklekkage kan er vervolgens voor zorgen dat u schimmelvorming of ongewenste geuren en kleurveranderingen van het plafond in huis krijgt.

 

Onderhoudt Dakdekker Utrecht ook de nokvorsten?

Absoluut! Bij een onderhoudsbeurt tijdens een periodiek dakonderhoud controleren onze dakdekkers in Utrecht ook de nokvorsten van uw dak.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Utrecht
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button