dakdekkerij-utrecht-logo
 • Professionele dakdekkers: 15+ jaar ervaring
 • Altijd 100% betrouwbaar advies
 • Transparante werkwijze

Onderdeel van:

Dakdekker van leeuwen

Onderdeel van

Dakdekker van leeuwen

Schoorsteen

schoorsteen-utrecht

Alle soorten schoorsteen diensten bij ons!

Onze professionele dakdekkers zijn bedreven in allerlei soorten werkzaamheden omtrent uw schoorsteen (en dak uiteraard). Dakdekker Utrecht kan u daarbij helpen middels meerdere soorten diensten, zoals schoorsteen renovatie en schoorsteen reparatie.

 • Laagste prijs, hoogste kwaliteit gegarandeerd
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • A-kwaliteit apparatuur- 18 jaar ervaring

Schoorsteen lekkage verhelpen?

Een schoorsteen goed onderhouden is absoluut van belang. Bij achterstallig onderhoud of langdurige verwaarlozing van de schoorsteen, kan er lekkage ontstaan. Lekkage kan vooral vervelend zijn wanneer deze al in uw huis is binnengedrongen.

Daarbij kan er bijvoorbeeld schimmelvorming onstaan, wat ervoor zal zorgen dat er een muffe geur of stank in uw huis gaat heersen. Ook kan een lekkage zorgen voor verkleuringen, ringen en/of watervlekken aan uw muren of plafond.

Hoe dan ook, een schoorsteen lekkage wordt meestal te laat opgemerkt, omdat het nogal lang kan duren eer de lekkage vanaf uw schoorsteen tot binnen uw huis kan doordringen. Wij raden u daarom aan om een ervaren dakdekker in te schakelen bij dergelijke situaties. Vooral bij lekkages kan elke seconde tellen, de herstellingskosten kunnen namelijk flink ingrijpend vallen!

schoorsteen-lekkage
schoorsteen-inspectie

Oorzaken schoorsteen lekkage herkennen?

De gevolgen bij geen of verwaarloosd onderhoud kunnen namelijk flink aantikken in de herstellingskosten. De volgende oorzaken kunnen aan de orde komen om een schoorsteen lekkage te herkennen:

 • Slecht onderhoud van de schoorsteen (of dak!)
 • Onbeschermd laten van de schoorsteenkanalen
 • Kapotte of verslechterede schoorsteen kap
 • Stenen die verjaard, gescheurd of los liggen
 • Uw schoorsteen heeft last van poreuze voegen
 • Uw schoorsteen heeft een gescheurd plateau

Omdat de schoorsteen meestal buiten op een hoge positie is gevestigd, is het volledig onderworpen aan de sterke weersomstandigheden van Nederland. Alhoewel de schoorstenen van tegenwoordig van uitstekende kwaliteit kunnen zijn, neemt het niet weg dat ook de schoorsteen met enige regelmaat onderhouden kan worden.

Schoorsteen inspectie nodig?

Wilt u schade aan uw schoorsteen voorkomen of heeft u al inmiddels schoorsteen schade? Wij raden u dan aan om onze gratis dakinspectie aan te vragen. Met onze gratis dakinspectie komen wij langs om na te gaan wat de huidige staat is van onder andere uw schoorsteen.

Zodoende kunnen we vaststellen of uw schoorsteen behoefte heeft aan onderhoud. Onze professionele dakdekkers zullen u daarbij een transparante en eerlijke kostenberekening aanreiken. Geheel vrijblijvend kunt u dan een weloverwogen keuze maken over of u gebruik wilt maken van onze diensten. 

Schoorsteen reinigen bij Dakdekkerij Utrecht

Omdat het weer in Nederland vaak vochtig kan zijn, kunnen algen, mossen of dergelijke organismen zich vastklampen aan uw schoorsteen. Deze kunnen dan een ongezond beeld van uw schoorsteen geven.

Na verloop van tijd, wanneer ze van enige omvang zijn, kunnen ze ook de schoorsteen schade toebrengen in de vorm van scheurtjes, gaatjes of barstjes. Een schoorsteen reiniging kan dan wellicht uitkomst bieden. Uw schoorsteen reinigen kunt u gerust toevertrouwen aan onze ervaren dakdekkers!

schoorsteen-reiniging
Leveren jullie ook diensten in Utrecht en omgeving omtrent de schoorsteen?

Zeker weten! Dakdekkerij Utrecht is namelijk ook gespecialiseerd in schoorsteendiensten.

Wat te doen bij schoorsteen lekkage eigenlijk?

Als u vermoedens heeft van schoorsteen lekkage dan raden we u aan om een ervaren dakdekker in te schakelen. Schoorsteen lekkage kan namelijk de houten constructie van uw huis laten rotten!

Wat kost een schoorsteeninspectie bij jullie?

Een schoorsteeninspectie kost bij Dakdekker Utrecht helemaal niets! Wij noemen dit onze gratis dakinspectie, waarbij we vrijblijvend langskomen om uw dak en schoorsteen te inspecteren op tekortkomingen. Zo kunt u weten waar de aandachtspunten liggen bij uw schoorsteen.

Open chat
1
Stuur ons een appje!
Dakdekker Utrecht
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button